A- A+ Imprimer Partager

Kundeinformation

Gasflasker med lav rotation

Tilpas beholdningen af flasker til dine behov og vælg den rette flaskestørrelse – det er det bedste tip for at undgå unødige udgifter.

Gasflasker med lav rotation

Den 1. oktober 2008 indførtes en lavrotationsafgift for flasker, som lejes på dagsbasis. Den berører flasker/batterier, som ikke cirkulerer i en bestemt periode – 4 måneder for flasker og 2 måneder for batterier. Dette indebærer, at du som kunde berøres, hvis du ved slutningen af en periode har flere flasker/batterier på lager end det antal flasker/batterier, du har fået leveret i perioden. Indførelsen af afgiften indebærer på sigt ikke kun en besparelse for vore kunder men også sikrere leverancer fra Air Liquide.

Du er meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på kundeservice.denmark@airliquide.com eller telefon 76 25 25 95, hvis du vil vide om og i så fald hvordan, dette påvirker lige præcis dig.

Baggrund
Ofte bliver store flasker eller batterier, tomme såvel som fulde, stående alt for længe samtidig med, at lejeafgiften tikker. Mange af vore mindre kunder har desuden for store flasker. Afgiften er indført for at undgå dette. Vi vil opmuntre vore kunder til at tilpasse lager efter det aktuelle behov og at vælge den rette flaskestørrelse.

En mindre flaske kan være bedre både set ud fra et håndterings- og prisaspekt; nogle gange er det bedre at købe en lille flaske frem for at leje en stor. Air Liquides standardstørrelser på lejeflasker er henholdsvis 50 og 20 liter og på købeflasker henholdsvis 10/11 og 5 liter. 

Kontakt os for at diskutere, hvad der er bedst for dig.

Nyt udseende på din faktura og følgeseddel fra den 1. april

Din følgeseddel og faktura fra Air Liquide fik den 1. april 2008 et nyt udseende. Det skyldes, at Air Liquide i Danmark, Sverige, Norge og Finland fremover arbejder med ensartede processer og fælles data i henhold til en europæisk model inden for Air Liquide-koncernen. Samtidig har vi indført vi et nyt it-system – SAP.

Følgesedler

Her følger de vigtigste nyheder i forbindelse med følgesedlen:

Nyt kundenummer
Alle kunder får et nyt kundenummer.

Nye produktnumre
Alle produkter får nye benævnelser, se PDF-fil nedenfor.

Nye produktbeskrivelser
De vigtigste nyheder i forbindelse med produktbeskrivelser for gasflasker er følgende:

Tidligere     Fra den 1. april
  B10                     S10
  B20                     M20
  B50                     L50 

Betegnelserne for flaskebatterierne er desuden nye. Eksempelvis vil et flaskebatteri med betegnelsen for P120 fra den 1. april være V15 x L40, og batteriet vil bestå af 15 fyldte 40-liters flasker.

Afsender
Som afsender på følgesedlen anføres nu navnet på den medarbejder, som har modtaget og oprettet ordren. Tidligere blev det kun anført, hvilken fyldestation som tog imod ordren.

Flaskesaldo
Din flaskesaldo vil ikke længere blive anført på følgesedlen.

I PDF'erne nedenfor kan du se eksempler på vore nye følgesedler
Fakturaer

Her følger de vigtigste nyheder i forbindelse med fakturering:

Nyt kundenummer
Alle kunder får et nyt kundenummer.

Nya produktnummer 
Alle produkter får nye benævnelser, se PDF-fil nedenfor.

Nye faktureringsrutiner
Flasker faktureres nu altid per stk., mens batterier faktureres per m3 eller kg. Antal leverede/ returnerede batterier vil fremgå af logistikbilaget.

Hvis fakturaen omhandler mere end én leverance, vil detaljer vedr. antal leverede og returnerede flasker fremgå af logistikbilaget. Fakturaen viser det totale antal opfyldninger.

Flaskegas, flydende gas, månedsafgift og dagsleje vil stå på samme faktura, hvis faktureringsdagen er den samme.

Lejegrupper 
Vi introducerer nye lejegrupper for flasker. Lejegrupperne modsvarer vore gasapplikationer, og alle flasker vil tilhøre en særlig lejegruppe. Flaskebatterierne kommer til at bestå af to lejegrupper, små og store batterier. Denne ændring påvirker lejeprisen minimalt.

I PDF-filen nedenfor kan du se vort nye fakturalayout sammen med betalingsdokument og lejeregnskabsbilag.